“In the emerging paradigm, something new is happening. In place of prediction and control, we seem to have nothing but chaos; in place of individual efforts, the problem-solving process is now clearly social; in place of basing decisions on facts, we base them on stories that give us more coherent sense of meaning. In place of finding the ‘right’ answer, we seek to gain a shared understanding of possible solutions” (Conklin, 2009)

Online workshop

VAN CHAOS NAAR ORDE 

Workshop voor leidinggevenden en (senior) professionals die willen leren omgaan met complexe vraagstukken 

Ben jij een leidinggevende of (senior) professional die te maken heeft met complexe vraagstukken? Wil je weten wat het omgaan met deze vraagstukken vraagt van leiderschap en hoe je dit leiderschap kunt leren en toepassen in je eigen werkpraktijk? Schrijf je in voor de online workshop 'Van chaos naar orde' op donderdag 19 september of op donderdag 17 oktober van 15.30-18.00 uur.

Programma

In de workshop ‘van chaos naar orde’ behandelen we, met behulp van actuele wetenschappelijke inzichten, relevante casestudies en praktische oefeningen, de volgende onderwerpen:

  • Wat zijn complexe vraagstukken?
  • Hoe verschillen complexe vraagstukken van andere soorten vraagstukken?
  • Wat is de relatie tussen leiderschap, complexe vraagstukken en het creëren van publieke waarde?
  • Wat vraagt het omgaan met complexe vraagstukken van (jouw) leiderschap? Welke leiderschapskwaliteiten en vaardigheden zijn vereist?
  • Hoe kun je deze leiderschapskwaliteiten en vaardigheden leren en toepassen in je eigen werkpraktijk?

Opbrengst van de workshop

  • Kennis over wat complexe vraagstukken zijn en hoe ze zich onderscheiden van andere soorten vraagstukken,
  • Inzicht in wat het omgaan met complexe vraagstukken vraagt van leiderschap en hoe je dit leiderschap kunt toepassen in je eigen werkpraktijk,
  • Bewustwording van je eigen leiderschapsuitdagingen en die van je organisatie,
  • Praktische tools om (te leren) effectief met complexe vraagstukken om te gaan,

Voor wie

De workshop is bedoeld voor leidinggevenden (directeuren, afdelingsmanagers en teamleiders) en (senior) professionals (programmamanagers, adviseurs en projectleiders) met een HBO- of WO-niveau die in de praktijk te maken hebben met complexe (maatschappelijke) vraagstukken, openstaan voor nieuwe inzichten en perspectieven en die actuele wetenschappelijke kennis en relevante praktijkervaringen willen integreren in hun dagelijkse werkpraktijk. Als deelnemer aan deze workshop heb je bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Hoe krijg ik grip op complexe vraagstukken?
  • Hoe kan ik het beste omgaan met verschillende partijen en (tegengestelde) belangen?
  • Hoe versterk ik (onder druk) de relatie en verbinding met mijn samenwerkingspartners?
  • Hoe ga ik om met verschillende visies, tempo’s van veranderen en organisatieculturen?
  • Hoe ga ik om met onzekerheid, onvoorspelbaarheid en niet weten?
  • Hoe maak ik impact in een context die continu aan veranderingen onderhevig is?
  • Hoe kan ik mijn leiderschapskwaliteiten -en vaardigheden in het omgaan met complexe vraagstukken verder ontwikkelen?

Duur van de workshop

De workshop op 19 september en 17 oktober begint om 15.30 en eindigt om 18.00 uur. Voorafgaand aan de workshop wordt een korte vragenlijst verstrekt. De workshop is online. Het minimumaantal deelnemers is 5, het maximumaantal 12.

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen 129 euro, exclusief BTW. Indien je boekt voor 29 augustus (workshop 19 september) of voor 20 september (workshop 17 oktober) dan geldt een speciaal tarief van 99 euro, exclusief BTW.

Docent

Docent van de workshop is dr. Claudia van Mourik. Claudia begeleidt regelmatig (groepen) leidinggevenden en professionals bij vraagstukken op het gebied van leiderschap en organisatie. Claudia is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het thema leiderschap, leren en complexe vraagstukken. Als docent publiek leiderschap en scriptiebegeleider is zij verbonden aan het Zijlstra Center for Public Control, Governance & Leadership van de Vrije Universiteit Amsterdam.  

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop op 19 september of op 17 oktober? Stuur een email naar info@vanmourikleiderschap.nl