Over mij

Ik ben Claudia van Mourik en ruim 25 jaar werkzaam als leiderschapstrainer, organisatie-adviseur en manager en meer recent als internationaal gecertificeerd yogadocent en meditatiecoach. In diverse functies (adviseur, manager, docent, projectleider) heb ik gewerkt bij verschillende organisaties: Versatel Telecom, de gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, de Algemene Bestuursdienst, het Ministerie van Financiën en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Als docent, leermanager en scriptiebegeleider ben ik verbonden aan het Zijlstra Center for Public Control, Governance & Leadership van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Denken, doen en leren

Ik ben een denker en doener, een continu lerende professional, die altijd mogelijkheden ziet om vooruit te komen. Ik houd zowel van chaos als van orde en ben altijd nieuwsgierig naar wat mensen drijft: naar hun ideeën en beelden en de betekenissen die zij geven aan de wereld om hen heen. Ik kan goed luisteren en stel veel vragen. Ik kleur graag buiten de lijntjes en beschik over een creatieve geest. Ik doe aan verschillende vormen van (power) yoga en ga graag naar het Nederlands Dans Theater en de opera (niet alle). Ik houd van zon, lekker eten en goed gezelschap.

Leiderschap, leren en complexe vraagstukken

In 2022 ben ik gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het thema leiderschap en leren bij complexe vraagstukken. Interesse in mijn proefschrift? Lees het artikel dat is verschenen in Binnenlands Bestuur: Gemeentelijke managers moeten chaos omarmen (binnenlandsbestuur.nl, of het artikel in Holland Management Review, dat ik samen heb geschreven met Prof. dr. Gerda van Dijk en Prof. dr. Rens van Loon.  Wil je het hele proefschrift lezen? Klik dan op de bijgaande link. Searching for order: learning from chaos: A qualitative research on leadership and learning of municipal managers dealing with wicked problems — Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl)